Tossut tassuissa

Polkupeikko sai synttärilahjaksi toivomansa kengät, Vivobarefoot Primus Trailit (TJMotion ), ja niiden testaamiseen oli tänään oivallinen kesäkeli. Näillä tuli juostua pakasta vedettynä 15 kilometriä suomalaisen luonnon kauneutta ihastellen.

20160522_130721

Blogiani seuranneet tietävätkin, että olen selän hajoamisen jälkeen ollut erittäin nirso kenkieni suhteen. Ja mieluiten juoksen kokonaan ilman. Pidemillä polkureissuilla on kuitenkin mukavaa saada jotain suojaksi jalkapohjan ja maapallon terävimpien muodostumien väliin. Niinpä olen tehnyt töitä löytääkseni sellaisia kenkiä, jotka selviävät kriteereistäni. Ihan ensimmäiseksi teen kengälle aina näin:

20160522_145916

Jos kenkä ei mene rullalle, jää se kauppaan. Piste. Lisäksi kengän pitää olla kevyt ja jalkaterän kohdalta tarpeeksi leveä sallien jalkaterän luonnollisen leviämisen päkiän osuessa maahan. Pohjan on oltava mahdollisimman ohut, eikä mitään vaimennuksia tarvita. Lisäksi kengän on oltava niin kiertolöysä, ettei se rajoita jalan liikettä myöskään sen luontaisessa kiertoliikkeessä. Eikä tietenkään haittaa, jos kenkä on vielä hyvännäköinen.

Primus Trail selviää kaikista kriteereistäni, myös ulkonäön suhteen. Kenkä on siro, kevyt ja pelkistetyn näköinen. Istuu jalkaan ilman pohjallista kuin sukka ja tarjoaa loistavan tuntuman alustaan. Melkein (ei toki aivan) kuin juoksisi paljain jaloin. Nappasin kengät tosiaan jalkaani suoraan laatikosta ja juoksin heti ensimmäisenä lenkkinä 15 kilometriä, ilman ongelmia. Näin mielestäni tulee ollakin. Jos kenkä ei sovi välittömästi jalkaan ja tarvitsee ”sisäänajoa”, ei se ole sopiva sinun jalkaasi. Nämä kengät ovat mielestäni loistava valinta minimalismin ystäville (ja niille, jotka haluavat juosta polulla kovaa….näillä ei nimittäin edes tee mieli ”hipsutella” 😉 ) Polkupeikko on kenkänsä Vierumäki Trailille valinnut, ugh! See you there!

Primus Trailin speksit:

  • 0mm droppi
  • pohjan paksuus 7mm (nappulat mukaan lukien)

 

Hauskoja polkulenkkejä kaikille! Toivoo: Polkupeikko

20160522_130445

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s